Det känns som om jag bara har jobbat och sovit, jag har inte ens hunnit med ett träningspass. Jag ska försöka att pigga upp mig med lite träning, promenader, god mat och lite film också
Gör ett djupt snitt längs med filén. Blanda fetaosten med hackade marinerade tomater och lite yoghurt. Lägg en sträng med fetaoströran i mitten på filén och kläm sedan ihop den
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök. Stek i medelvarm panna med smör. Mosa fetaost och blanda med de strimlade tomaterna, lite svartpeppar och timjan, för att det ska hålla ihop tillsätt lite "tomatolja" + olja och fördela på 6 av biffarna, men lägg inte ostblandningen enda ut i kanten. Täck över ostblandningen med de 6 biffar som återstår och tryck till i kanterna
Smula fetaosten så smått det går, hacka tomaterna, blanda med ägget och kryddorna. Ta det lite nätt med saltet, ibland är osten alldeles tillräckligt salt på egen hand
Skär ett snitt i filéerna och fyll med dem med fetaost (spara lite ost till topping, se bild). Bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör och lägg över dem i en ugnsfast form
Skiva löken till ringar och lägg tillsammans med tomater på bakplåtspapper i ugnen, 200 grader i 15-20 minuter, eller tills löken fått färg och tomaterna spruckit
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 4 kycklingfiléer 150 g fetaost 2 dl gräddfil 1 gurka Att ha hemma 2 tsk oregano salt peppar 2 tsk olja 1 vitlöksklyfta Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.