Marinerade de råa champinjonerna i en marinad med sambal oelek, vilket gav en extra sting till dem. Gjorde biffar med fetaost och en kall fetaosröra, vilken var perfekt att dämpa styrkan i maten
Krydda med salt och peppar. Den här goda basilikasåsen serverade jag igår till grillspett. Basilikasås1 kruka basilika (ta ungefär så mycket blad som det brukar vara på en "köpeplanta")3 st vitlöksklyftorca 1 dl olivoljaca 0,4 dl vit balsamvinägerflingsaltsvartpepparMixa blad, olivolja, balsamvinäger och vitlöksklyftor till en slät sås
Fast handla mat måste jag göra förstås, ikväll ska det bjudas på middag igen och jag funderar som bäst på vad jag ska laga till, så här lite innan frukost med kurrande mage
Med massa salt. Skiva upp, lägg på en plåt med olja, salta och kör in i ugnen ca. Köttfärsbiffar med fetaost och rotfrukter (4 portioner). Johanna Köttfärsbiffar med fetaost och rotfrukter (4 portioner)
Och jämföra helt med en på en kedja går ju såklart inte med tanke på den även är mejerifri. Ett tips till dig som inte kör mejerifritt så gör med creme freich istället
Blandfärsbiffar fyllda med fetaost, tomat, basilika och vitlök. Ganska milda i smaken så det går att krydda upp med mer kryddor om man vill eller byta ut vår svenska tomat mot den soltorkade oljedoppade varianten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.