Köpte ett stort knippe för ett par veckor sedan, som jag förvarat i kylen och hunnit använda till grönkålspasta, grönkålssallad, i diverse färskpressade juicer, för att i helgen göra slut på det sista i denna kycklingpaj
Magen börjar kurra och skicka signaler till hjärnan att "ja, det där ska vi väll käka ikväll. " Och magens vilja är ju lite av min lag så med paj i sikte startade jag middagslagningen
Dela och stek kycklingen och ställ åt sidan, alt rensa den grillade och dela i mindre bitar. Lägg alla ingridienser utom ägget till pajskalet i natberedaren och mixa ihop till en deg, kläm ut degen i en ugnsform eller större pajform och vispa ägget och pensla skalet med
Här sitter man nu mätt och go och den här pajen var riktigt god. jag letar alltid efter nytt att testa och vissa rätter gillar man mer andra mindre men denna gick verkligen hem här hemma NOM NOM
Rulla ut smördegen och lägg den i en pajform. Strimla de soltorkade tomaterna och tärna fetaosten. Blanda kyckling och grillkrydda och lägg i pajskalet tillsammans med tomater och fetaost
Skär kycklingfilén i centimeterstora bitar och klipp baconet i ungefär lika stora bitar, stek de i varsin stekpanna, stek baconet knaperstekt och lägg det på hushållspapper så det får rinna av
Rulla ut smördegen och lägg den i en form. Strimla de soltorkade tomaterna och tärna fetaosten. Blanda kycklingen med grillkryddan och lägg i pajskalet tillsammans med tomater och fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.