Dra bort det första pappret och låt den svalna under en bakduk medan dugörfyllningen. Krossa hallonen lite lätt om du använder frysta (enklast att banka på påsen lite) och rör ner dem – smaka sedan av om det är lagom sött, ta annars lite mer florsocker
Att göra hemmagjord marinadtillgrillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipperdu alla onödigatillsatsersom det ofta finnsifärdigköptagrillmarinader
Smula ner jästen i en skål. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsättsirap, havrekli, havregryn, salt och det mesta av vetemjölet
Lägg smördegen imazarinformarna. Fräs färsen smuligi en stekpanna med smör. Blanda i hackad lök och vitlök och fint hackad zucchini och fräs ett par minuter
Låt den stå övertäckt i rumstemperatur i ett dygn. Tryck ut degen i ett jämntjockt lager. Sätt en deg på 1/2 pkt jäst (25 g), 2 dl lättmjölk (kylskåpskall), 3 dl vatten, 3 dl havrekli, 1 1/2 tsk salt och 4 dl fullkornsvetemjöl. Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Tillsätt 1/2 dl rapsolja, 1/2 dl linfrö, 2 dl rågflingor och surdegen från den första bunken. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuteri övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skrapa ned degen i en smord ugnssäker form, 20 x 30 cm stor. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa iytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalseni 225° varm ugn i ca 20 minuter. 3 dl havrekli. 5 dl linfrö. 2 dl rågflingor
Lägg tre brödskivorsom botten och bred cirka hälften av tonfiskkrämen över. Låt tonfiskenrinna av. Täck med tre skivor bröd som läggs parallellt med de första
Bakade dessa snabba grahamsfrallor i torsdags när jag skulle ha kaffegäst på förmiddagen. 2 msk sirap. 2 dl ekologiskt grahamsmjöl. ca 11 dl ekologiskt vetemjöl. Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den imaskini 5 minuter. Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med en äpplen, hjärtan och sjöstjärnor men det går absolut bra med rund eller vilken form man vill. Nagga dem och låt de jäsa 10 minuter. Grädda i 225 gr varmluft i ca 6-7 minuter. 2 msk sirap. ca 11 dl ekologiskt vetemjöl. 5 minuter L. 30 minuter. 10 minuter Gr. ca 6-7 minuter
Internationellapizzadagentill ära så bjuder jag er idag på ett pizzarecept. Vi tjuvstarta lite och åt den här pizzan redan i fredags så idag har det blivitköpepizza
gubbröra, ett recept jag fått av min syster Agneta och som jag tycker är helt oslagbar. Imorgonbitti drar vii väg för att handla de sista julklapparna (har knappt köpt någon) och helt enkelt bara ha en trevlig dag tillsammans
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.