Den här maträtten har jag älskat så länge jag kan minnas. Min mormor gjorde alltid sådana här köttfärsrullader åt syrran och mig när vi var små, och vi åt dem alltid med stor aptit
Stycka kycklingen i portionsbitar, salta och peppra. Vänd dem i mjöl blandat med basilika och timjan. Bryn kycklingdelarna på båda sidor i smör i en stekpanna
Torka av köttet och bulta ut det med knuten hand. Salta och peppra. Panering. Vänd skivorna först i mjöl och sedan i blandning av uppvispat ägg och riven parmesanost
Låt kikärterna rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärterna till ett fint hack i matberedaren. Blanda i lök, vitlök, morot, ägg, ströbröd och kryddor
Jag tycker om röror i alla dess smaker. Idag gjorde jag en med lite rökig smak av Bränneboskinka. Jag hittade även en supergott tunnbröd bakat på Dahlbergs hembageri som ligger i Piteå som passade bra till röran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.