Ett fint bildspel med bilder från rätter skapade av Ferran Adria, de går för tillfället att se tillsammans med mycket annat på den här utställningen om du har vägarna förbi Spanien
den gamla moderniserade mat och råvarufilosofin är ingen mindre än Ferran Adriá, världens kreativaste och kändaste kock och ägaren till världens bästa restaurang
Jag hade såklart bett min spanska kollega om restaurangtips som i sin tur anlitat en vän på plats och av alla tipsen fastnade jag för en av Ferran Adrias restauranger (han som drev El Bulli ni vet), Bodega 1900
Hej alla fina. Det här är årets sista vårdag. Den spenderar jag just nu med att sitta och le i min nya, vita skjorta och vara lite smånöjd över att jag börjar få sommarfärg i ansiktet, trots att juni inte börjar förrän imorn
Det är Ferran Adria’s bror, Albert Adria som ligger bakom restaurangen och även fast jag tyvärr aldrig hann besöka el Bulli när det begav sig, så hade jag skyhöga förväntningar
Här kommer trailern för dokumentären om El Bulli, så småningom får vi ju också kanske se en spelfilm med El Bulli som enligt Adria ska bli som en mix av Råttatouille och The social network
Inte långt kvar nu tills Ferran Adrias självbiografi kommer, sjunde oktober är det dags, man kan tycka vad man vill om maten men påverkan på gastronomin går inte underskatta
Inspirerade av molekylär gastronomi och kockar som Ferran Adria och Heston Blumenthal ville paret skapa lyxig kvalitetsglass som alla skulle kunna ha råd med
Häromveckan så var ett helt gäng kockar med René Redzepi och Ferran Adria på konferens i Peru där man snackade modern mat och dess utveckling (antar jag ialla fall)
Det är även en kortare intervju med Ferran AdriaFilm1. Hittade en intervju med René Redzepi som jag tyckte var väldigt intressant där han sitter och berättar om restaurangen och maten m
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.