Lilla B älskade den runda julosten när hon var liten. Som barn avskydde jag ost i alla former. Jag tror att det var konsistensen på hårdost som jag tyckte var värst
På Fernandos i Macao serveras det mycket sangria till denna heta kycklingrätt. Här kommer receptet på våran försvinnande goda sangria, som vi brukar dricka genomgående till kyckling piri piri
Kyckling Piripiri, med klyftpotatis och "het" sky. Är en av mina favoriter efter bruna bönor. Det är just piri pirin som gör att det blir en favorit, nästan allt som innehåller piri piri gillar jag om jag själv får göra det
Här kommer ett favorit recept där julskinkan och julosten kan få nytt liv – Ost- & skinkpaj. Julen är över och efter att ha ätit julmat ett par dagar känns de rester vi har kvar inte så roliga längre
Placera gärna en julost i mitten av brödet så blir det hela ännu juligare. Med hjälp av röda sidenband blir den här lättbakade brödkransen ett mycket dekorativt inslag på julbordet
Har du julost kvar kan du ju riva den över skinklasagnen också. Om du kan skära ut prydliga rutor ur din lasagne är den alldeles för torr, är min högst personliga åsikt
Julosten däremot är betydligt enklare att använda upp. Igår, när jag skulle göra en bouillabaisse kom jag på den briljanta idén att slänga ner överbliven lutfisk i soppan
Beroendeframkallande kola med sting och julig stjärnanis. 1. Blanda grädde, stjärnanis, socker och ljus sirap i en tjockbottnad kastrull och koka på medelhög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.