Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraochgurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Min yngsta var helt sänkt med ont i halsen, snuva och feber i slutet av förra veckan. För mig var det då brist på sömn i samband med förkylningsbaciller
40 g riven gurkmeja/gurkmejapulver. 1100 g riven ingefära. 12 st citroner, skal + juicen som pressats urKoka upp den rivna ingefäranochgurkmejan i vatten och låt det sedan sjuda i ca 10 minuter. 1Blanda juice och skal från citronerna och apelsinerna i en skål. 1När ingefärablandningen har svalnat, häll det i tillbringaren med citron- och apelsinjuicen. 1Sila bort större delar om du vill eller spara i drycken för ännu mer smak och vitaminer. 1Förvara i kylskåp och ta en shot om dagen
Det är som en vanlig hummus men fullproppad medingefäraochgurkmeja för att ge en extra god smak. Jag serverade hummusen med en ljummen sallad av quinoa, potatis, morötter och rödbetor som tillagats i ugn, tillsammans med lite vanlig grönsallad
Sila, häll upp drycken i ren flaska med tätslutande kork och kyl. Efter silning, häll vatten på ingredienserna och låt dra över natten till en härligt smakrik hälsodryck
Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper på och häll på rapsolja. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.