Lussebullar, julkalendrar och tomtar. Smält matfettet och rör ner saffranet i det smälta matfettet. Men lussebullar bakades hemma när jag var liten, dans runt julgranen erbjöds i hyresgästföreningen i Sätra med trevliga grannar och säkert annat smått trevligt
Tillsätt nu socker, kvarg, saffran, salt och vetemjöl. Vi gjorde lussebullar idag eller lussekatter om man så vill och satte igång julmusiken medan vi bakade för att locka fram julstämningen
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, saffran och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen
1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka. Fördeg500 g mjölk, rumstempererad (5 dl) 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) 40 g jäst 200 g strösocker (drygt 2 dl) 1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
Lägg därefter saffranet i rommen eller vattnet och rör om. 2 pkt saffran. 113-14 dl vetemjöl + lite mjöl till utbakning. 11 dl russinStöt gärna saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. 1Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin med degkrok. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). 1Njut av dina nybakade lussebullar
½ g saffran. Smält smöret och värm tillsammans med mjölk, grädde, saffran och kardemumma till 37° C. Grädda mitt i ugnen i 220° C, ca 8-11 minuter. 12-14 dl vetemjöl
Mitt bästa tips är att använda mycket saffran samt att inte ha i för mycket mjöl i degen. ) Tänkte lägga ut det recept jag alltid använder till mina lussebullar
I går testade jag saffransbullar tills hela köket var gult och fullt av juldoft. Vi börjar med en klassiker – lussebullar med kesella – som många hävdar är det allra bästa sättet att få bullarna saftiga och hållbara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.