1. Blanda samman alla ingredienser noga, krydda med salt och peppar. Låt smeten vila 15 minuter. 2. Provstek lite färs och smaka av med salt, peppar och fond
Vi gjorde en potatisgratäng med parmesan på toppen till. Några varv på svartpepparkvarnen. Forma biffar (först till en boll, sedan tryck ut) och stek dem på värme 4 av 6 i lite smör på båda sidor i 2-3 minuter på varje sida
Vi gjorde en potatisgratäng med parmesan på toppen till. Några varv på svartpepparkvarnen. Forma biffar (först till en boll, sedan tryck ut) och stek dem på värme 4 av 6 i lite smör på båda sidor i 2-3 minuter på varje sida. 500 g nötfärs 1½ dl matlagningsgrädde, Oatly 1 ägg ½ stor gul lök 2 tsk kalvfond Några varv på svartpepparkvarnen Laktosfritt smör till stekningen
Jag upptäckte också att när man gör carbonara direkt i pannan där jag stekte fejkonet, med lite vitlök och en massa nymald svartpeppar och lite extra flingsalt så får man en sås som är så mustig och smakrik så man inte saknar parmesanen för en femöring
Vill vi ha med oss fler så måste vi göra bra, ekologisk och vegetarisk mat jävligt attraktiv även för de som inte ser sig själva som vegetarianer för en femöring
Ansa grönsaker, skär i femöringar, blanda ner allt tillsammans med köttet. Sätt i kall ugn, ställ den på 225 grader, låt grytan stå ca 1 tim eller när köttet är mört
Den utkavlas till en femörings tjocklek och uttages till runda pepparkakor. I Prinsessornas kokbok ska det finnas ett recept på ingefärspepparkakor som min mamma bakade
Önskar du sås kan du slå på lite vatten mot slutet av stektiden, krydda med salt och peppar och red ev med lite maizenaredning om du önskar tjockare konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.