Fasolada bönsoppa
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 400 gram torkade vita bönor eller 2 burkar konserverade vita bönor
  • 10,5 dl olivolja
  • 11 gul lök
  • 13 klyftor vitlök
  • 13 stjälkar blekselleri
  • 14 msk hackad persilja
  • 12 morötter
  • 1400 gram, en burk, skalade hela tomater eller färska skalade tomater eller krossade tomater
  • 12 msk tomatpuré
  • 11 tsk salt
  • 12 krm vitpeppar
  • 11 tsk torkad oreganoKoka upp ca 2 liter vatten i en stor kastrull. Koka torkade bönorna i fem minuter och häll av dem. Använder du färdigkokta bönor så lagar du först soppan utan bönor och kokar i 20 minuter. Tillsätt sedan de kokta bönorna och koka upp. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna samt tärna dem samt tärna sellerin. Använd samma kastrull och fräs vitlök och lök i olivolja. Tillsätt morot, selleri, tomatpuré, salt, vitpeppar och oregano. Tillsätt tomater, bönorna, persilja och ca 2 liter vatten så att det täcker bönorna med ca 5 cm. Koka fasoladan med lock i 1,5 timmar eller tills de torkade bönorna är mjuka. Kokar du med burkbönor kokar du först soppan i 20 minuter. Tillsätt sedan de kokta bönorna och koka upp. Servera fasoladan med bröd samt ev. olivolja att ringla över soppan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.