400 gram
torkade vita bönor eller 2 burkar konserverade vita bönor
10,5 dl
olivolja
11 gul
lök
13 klyftor
vitlök
13 stjälkar
blekselleri
14 msk
hackad persilja
12
morötter
1400 gram,
en burk, skalade hela tomater eller färska skalade tomater eller krossade tomater
12 msk
tomatpuré
11 tsk
salt
12 krm
vitpeppar
11 tsk
torkad oreganoKoka upp ca 2 liter vatten i en stor kastrull. Koka torkade bönorna i fem minuter och häll av dem. Använder du färdigkokta bönor så lagar du först soppan utan bönor och kokar i 20 minuter. Tillsätt sedan de kokta bönorna och koka upp. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna samt tärna dem samt tärna sellerin. Använd samma kastrull och fräs vitlök och lök i olivolja. Tillsätt morot, selleri, tomatpuré, salt, vitpeppar och oregano. Tillsätt tomater, bönorna, persilja och ca 2 liter vatten så att det täcker bönorna med ca 5 cm. Koka fasoladan med lock i 1,5 timmar eller tills de torkade bönorna är mjuka. Kokar du med burkbönor kokar du först soppan i 20 minuter. Tillsätt sedan de kokta bönorna och koka upp. Servera fasoladan med bröd samt ev. olivolja att ringla över soppan.
Igår och i förrgår kom det äntligen lite regn här där vi bor. Det var faktiskt riktigt skönt. Temperaturen sjönk också några grader, vilket gav en välbehövlig paus från den värmebölja som vi har haft de senaste veckorna
Advent är här och första ljuset brinner i staken och om några veckor knackar julen på dörren. Det är mycket som ska fixas i hemmet, det ska städas och pyntas, julklappar ska inhandlas, julkort ska skrivas och granen ska på plats i foten och kläs
Ingredienser Portioner. 4 ca 500 g vitkål 2 morötter 2 potatisar 1 gul lök 1 msk smör 2 tsk sirap 10 kryddpepparkorn 1 lagerblad 15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Den här linssoppan, med vitkål och apelsin, är ytterligare en av alla de maträtter som visade sig bli mycket godare än vad jag trodde att den skulle bli när jag läste receptet (jag måste nog vara en ganska kräsen receptläsare eftersom det fenomenet inträffar så ofta
Denna matiga cajunkryddade soppa, med bönor, majs och morötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma
Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 2 vitlöksklyftor 1 1/2 msk olivolja 4 potatisar (4 st motsvarar ca 350 g) 2 morötter 1 palsternacka 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 150 g) 3 grönsaksbuljongtärningar 12 dl vatten 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 krossade tomater (à ca 400 g) 1 burk vita bönor i tomatsås (à 400 g) salt och peppar 2 msk pesto Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.