Farmors knäckiga äppelpaj med kokos
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 700 gram äpplen
  • 10,5 dl socker eller sirap till äpplena
  • 1100 gram smör
  • 11,5 dl vetemjöl
  • 11 dl socker
  • 11 dl kokos
  • 11 dl havregrynSätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna till smuldegen i en bunke. Den ska vara grynig och smulig (smuldeg). Innan du blandar i smöret så kan du smörja pajformen. Har du kallt smör så skiva det tunt eller hacka det i bitar så går det lättare att blanda ihop smuldegen. Blanda smuldeg är lättast för hand. Ett tips är att lägga ingredienserna i en påse och sedan smula ihop den med händerna (så slipper du bli kladdig). Skala och klyfta (eller skiva) äpplena. Ta bort kärnhusen såklart. Smörj en pajform med lite av smöret. Täck botten med ett lager äppelbitar. Strö över lite socker eller sirap. Strö över smuldegen och baka äppelkakan i ca 35 minuter tills den fått fin färg. Ta ut äppelpajen och låt den svalna något innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.