Servera köttfärslimpanmed kokt potatis, gräddsås, ärter och gelé. Köttfärslimpa. Vispa ut vetemjöl med lite av grädden i en kastrull och låt det sjuda upp
4 900 g mjölig potatis 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk 500 g nötfärs 2 ägg 2 msk fransk senap salt och peppar Tzatziki 1 grönt äpple 1 msk riven pepparrot 2 dl matyoghurt (10 %) salt och peppar 125 g medelhavsmix (salladsblandning) Lägg till i inköpslistan
Forma till en limpa och gör ett â€dike†längs med mitten.  Skala och klyfta potatis och kålrot. Fyll diket med ost och klippt gräslök och stäng ihop ordentligt
Tvätta potatis och sötpotatis, klyfta dem och lägg runt formen med färs. Lägg hälften av smeten i en avlång sockerkaksform, klicka ut Creme bonjour i mitten, fyll på med resten av färsen, platta till
Köttfärslimpan kan man ju smaksätta lite olika gång från gång, se här och här. Köttfärslimpa. Man kan alltså göra uppehåll valfria veckor och på så sätt varva kassen med ordinarie vardagsmat, som familjen gillar
Lägg upp allt på tallriken och toppa med mammas hemmagjorda lingonsylt. Ta ut köttfärslimpan ur formen och lös upp de fett som finns i formen med lite vatten
Kvällen blev riktigt lyckad, jag serverade lite aperitivo (ost bricka med skinka) och såklart gott vin på det medansköttfärslimpan gräddas i ugnen och jag hade tid att prata en massvis
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
När såsen har blivit varm och börjat bubbla är köttfärslimpan klar. Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.