Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet
Det är kanske inte det rätta tillfället att lägga ut den här farligtgoda tårtan nu. Den här kakan är utan tvekan en av de godaste jag gjort och bjudit på
Sjuuukt goda, farligt. Kaffe är hur som haver en guldets dryck, och varför bara dricka det goda, när det också enkelt går att inkludera i ett bakverk eller två
Egentligen är det bullar med philadelphiafyllning i, men eftersom Andreas inte är speciellt förtjust i den sortens ost så valde jag att göra vaniljfyllning istället och herre min skapare så goda dom blev
-)Jag testade i alla fall Bakfnatts Bountybollar, och jo, de var verkligen så goda som alla skrev. Jag tycker personligen att de blev godast efter några dagar i kylen
chokladbollar, nougatrutor och fantastiska vaniljbullar. Vaniljbullar50 g jäst (för söta degar)125 gram smör5 dl standardmjölk1/2 tsk salt1 dl strösocker 2 tsk kardemumma (köp hela och mortla själv)14-15 dl mjöl1 uppvispat ägg + pärlsockersmör & vaniljsocker till fyllningFörslag på fyllningar*smör, strösocker och vaniljsocker*smör, strösocker och kanel*smör, strösocker och kardemumma*smör och nutella1
Själva kolasmeten är faktiskt bara gjord på dadlar och det är helt otroligt att den kan få den där kolakonsistensen och smaken utan en gnutta socker, nästan bättre än originalet och farligt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.