Ta en skiva kalvköttoch bre på pesto i ett tunt lager. Servera med en parmesangratinerad potatispuré eller en enkel ruccolasalladmed olivolja och grova bitar av parmesan
helst en dag gammalt. Tomat- ochpestoröra. Blanda ihop tomater ochpesto till en röra. Lägg upp lite tomat- ochpestoröra på varje brödskiva och servera genast
1Pesto på vintage örter och blad2 krukor blandade örter, vissna (eller blad och blast från grönsaker, t ex morotsblast) 100 g spenat 1 klyfta vitlök 80 g solroskärnor 50 g parmesanost (eller ostskalkar) olivolja salt svartpeppar
Vänd grönsakerna i olja och krydda dem medsalt. Grilla grönsakerna och lägg upp på tallrikar. Fina helgdagar är dock perfekta till att grilla säsongens finaste små morötteroch annat gott
Koka pastan enligt förpackningen och blanda alltmedans pastan är värm. Kör igån den så att allt blir riktigt mixad och sedan så häller du i olivoljan sakta i en stråle under tiden det körs så att det får den rätta konsistens
Häll av alltoch blanda ned medpeston samt två matskedar av kokvattnet för en krämigare konsistens. Låt dem koka i saltat vatten tillsammans med potatisen som skurits i kuber samt Trofie Liguri
saltoch peppar. Dessa kan man förstås byta ut mot andra nötter, t ex hasselnötter eller valnötter. Röd pesto, med tomat som bas, är fantastiskt gott både till pasta och som tillbehör till olika kötträtter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.