Fantastiskt gott - Laxcheesecake med räkor
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 skiva kavring
  • 175 g smält smör
  • 1150 g kallrökt lax
  • 1750 g färskost
  • 11-2 msk stenbitsrom
  • 1100 g skalade räkor
  • 19 skiva limeskivor
  • 175 g laxrom
  • 11 msk finhackad dill
  • 1 Botten 10 skiva kavring 75 g smält smör Fyllning 150 g kallrökt lax 750 g färskost av philadelphiatyp 1-2 msk stenbitsrom röd Garnering 100 g skalade räkor 9 skiva limeskivor små 75 g laxrom 1 msk finhackad dillMixa kavringen fint i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut massan i en form (cirka 24 x 24 centimeter) klädd med bakplåtspapper. Ställ botten i frysen cirka 20 minuter.
  • 1 Skär den skivade laxen i små tärningar. Vispa upp färskost i en bunke cirka 1 minut, använd elvisp. Blanda i rom och lax. Bred ut ostmassan ovanpå kavringbottnen i formen och släta till ytan. Täck över med plastfilm och ställ kallt över natten.  
  • 1 Skär cheesecaken i portionsbitar med en vass kökskniv. Garnera med räkor, limeskivor, laxrom och finhackad dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.