Provade även nya brödformar som är lite bredare och kortare än vanliga formar (23x13 cm) och det blev så bra. 25 g jäst · 8 dl fingervarmt vatten · 2 msk olivolja · 15 dl vetemjöl special · 3 dl rågmjöl · 2 tsk salt. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 1-2 timmar. Mina formar är 23x13 cm, dvs lite bredare och kortare än vanliga brödformar. Snitta bröden och låt dem sedan jäsa i ytterligare 1-2 timmar. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i 15 minuter och sänk sedan graderna till 200 och grädda i ytterligare 20 minuter. 25 g jäst. 2 msk olivolja. 2 tsk salt. 200 och grädda. 20 minuter
Om du har en riktigt, riktigt vass kniv kan du göra några diagonala streck i brödet. Är du osäker på när brödet är färdigt så kika i botten, där ska det också vara gyllenbrunt, då är det garanterat klart
ca 20 stycken. 2 tsk salt. Dela den i 20 lika stora bitar. Sätt sedan ugnen på 200 C och grädda frallorna i ca 25 minuter. ca 20 stycken 50 g jäst. 2 tsk salt
Ta därefter av locket och grädda ytterligare till brödet blir fint kastanjebrunt. Vält eller lyft ut brödet på ett galler och låt svalna en timme innan du delar det
16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen. Limpor 25-30 minuter längst ner i ugnen 5 dl vatten. 2 ägg. 5-2 dl farinsocker
Kommentarer
hybba1
Enkelt och väldigt god! Tack.
Logga in eller Registrera för att kommentera.