Oftast slänger jag ner den i en sallad med quinoa, men denna gång blev jag så himla sugen på pasta. Eller okej, pasta och pasta - jag vet inte om italienarna godkänner risnudlar som pasta, men för mig är det ett perfekt glutenfritt substitut till normal spaghetti eller tagliatelle
Falukorvswokmed couscous. Galet på jobbet idag med. Smaka av med salt och peppar. Strö över sesamfrön vid servering och servera med couscous, nudlar eller ris och grönsaker
4 4 port risnudlar Grönsaker 150 g sockerärtor ca 60 g salladslök 1 röd spansk peppar 2 dl alfalfagroddar Dressing 2 msk sesamfrö 1 dl jordnötssmör 1 dl vatten 1/2 dl sweet chili 3 msk japansk soja 1 tsk ättiksprit (12%) Biff ca 500 g lövbiff 1/2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Tänk er kuber av aubergine stekta i (visserligen) rikligt med olivolja och vitlök, stekt spenat och risnudlarmed lite sås av limesaft, fisksås och sesamolja
Häll på buljongen och toppa med fänkål, räkor, salladslök och limemayo. Lägg risnudlarna i en bunke och häll på kokande vatten, låt stå tills nudlarna mjuknat
Risnudlarmed ostronskivling är en enkel rätt som går att servera kall eller varm. Receptet är veganskt men det går att toppa med räkor, ägg eller något annat protein
Ännu en snabb middag med falukorv som huvudingrediens. FALUKORVSWOKIngredienser. Inte för att vi hade särskilt bråttom eller några tider att passa igår kväll när vi åt detta utan det handlade snarare om att vi alla inte var på topp igår, M åt ingenting på hela dagen och inte heller det här, och jag orkade inte med att laga mat några längre stunder
Gott medrisnudlar, längesedan jag åt det och jag blev plötsligt sjukt sugen. Övriga familjen fick vackert hålla tillgodo, och eftersom all mat gick åt, räknar jag med att de var nöjda
Gör likadant med resten av grönsakerna och korven. Häll sedan ihop allt i wokpannan och krydda med ingefära, ketjap manis, honung, sambal och vitvinsvinägern
Det ska ordentligt med olja. Låt ägget stelna och servera med sesamfrö och lite chilliflakes på topp. En näve finstrimlad vitkålen näve breda risnudlarnågra buketter broccoli1/4 gul lök, klyftad1 klyfta vitlök, hackad1/2 cm ingefära+1/2 msk fisksås1/2 msk ljus soja1/2 msk risvinäger (eller annan vinäger)1/2 msk sockerchilliflakes(blanda ihop i en skål)+1 ägg+SesamfröKoka upp vatten, blötlägg risnudlar och broccolibuketter i 3 minuter. Hetta upp en panna riktigt varm med 1 msk olja i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.