Koka upp grädden tillsammans med grönsaksbuljongen. När blomkålen är klar, häll bort vattnet ur kastrullen och mixa blomkålen till en jämn och len puré tillsammans med den färdigkokta grädden
I fredags blev det västerbottenlax medblomkålspuré, romsås och smörslungade. De senaste dagarna har varit helt underbara, vilken skillnad det blir när värmen börjar komma
Recept Skölj bitar av blomkålen och i en kastrul och koka med salt. När blomkålen är mjuk så ska man mixa det med grädde (40%) ta lite i taget så det inte blir så mycket som jag tog och smaka av med kryddorna
Jag menar, det är inte så jättenoga med mängderna. Gjorde en blomkålspuré igår av saker vi hade hemma. Skär ut buketter, och de finare stjälkarna kan också vara med
Blev ju sjukt gott så det ska vi fortsätta med. Blev ju sjukt gott så det ska vi fortsätta med. är ett strålande exempel på något som går fort att laga, är gott och är gott
Blomkålspurémed kokosmjölk. I mitt kök lagar jag nästan alltid mat grundad i växtriket, enbart med anledningen att variationsmöjligheterna är så oändliga
)1 påse blomkål kokas efter anvisningarMandelmjölk (min favorit )Kör blomkålen med mixerstav och späd ut den lite med varm mandelmjölkHimalayasalt,svartpeppar4 laxfiléer i ugnsform, spraya över lite olivolja och häll försiktigt lite äppelcidervinäger över, salta & peppra,ringla lite honung och strö persilja överIn i ugn 200 grader i ca 20 minMangosås. I paket fryst mango (tinad till rumstemperatur)Kör mangon med mixerstavenSkalet från 1 lime och 1 msk färskpressad limejuice2 tsk finriven färsk ingerfära1-2 tsk sambal oelek Salt & pepparServerades med kokta sugar snap peas
Börja med purén. Skala en vitlöksklyfta och lägg med i koket. Smaka av med ev mer salt och peppar. Medans det kokar, stek torskryggen i het panna så den får fin färg och ställ sedan in den i ugnen på 100 grader och låt den bli klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.