En enkel falukorvsgryta som blir krämig och god med creme fraiche blandat med krossade tomater. Den ska vara god att äta även rå, då är det en bra falukorv
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Variera falukorvmed kassler, skinka eller grillad kyckling. Gratängsåsen med mjukost, chilisås och bostongurka blir riktigt krämig och god så prova, prova om du tror att detta kan falla dig i smaken
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.