Garnera med ketchup och senap och avsluta med riven ost över korvarna. Fyll med hackad gurka. Servera till någon form av potatis eller pasta och en god sallad
Ta bort skinnet på falukorvenoch skiva den. Blanda lagalätt med kycklingfond och mjöl i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, (hur mycket beror på hur stark den är och hur stark sås du vill ha)
Servera med lite bräckt falukorv eller kanske lite skinka. Bräck falukorven i en stekpanna. Sprang över ett fint blomkålshuvud häromdagen och det kan man gärna gratinera med en klassisk ostsås, till dagen smaksatt med en riktigt god Brännvinsost
Sen blandar vi fonden med grädde till en ljuvlig sås och serverar. Är du hemma under dagen kan du med fördel vänta med att lägga i morötterna några timmar, så behåller de sin krispighet lite bättre
Först o främst måste jag tacka, jag är så rörd av de fina kommentarerna från detta inlägg. HÄR. så tusen tack fina bloggläsare de orden värmde ska ni veta
Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Skär en skåra längs med hela falukorven. Ugnsstekt falukorv finns det otaliga varianter på och jag brukar göra lite olika när jag gör det, för att variera mig lite
4 port Falukorv i ugn à la Per Morberg 500g falukorv 2msk fransk senap 2msk ketchup 1st gul lök 2st tomater 150g lagrad ost, typ grevé Tillbehör Potatismos Kokta grönsaker Värm ugnen till 225 * Skär korven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i. - Läs hela inlägget här 4 port Falukorv. 500g falukorv
En enkel falukorvsgryta som blir krämig och god med creme fraiche blandat med krossade tomater. Den ska vara god att äta även rå, då är det en bra falukorv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.