1 bit
kålrot ( 200 g ) 1 kålrabbi ( 250 g ) 2-3 morötter ½ purjolök 500 g falukorv i stora tärningar 6 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 2 lagerblad 1 krm vitpeppar 1 kruka färsk mejram Senapssåsen 1 dl matlagningsyoghurt 2 msk skånsk senap 1 stk fransk senap ½ krm salt
Snitta falukorvenoch fyll var annat snitt med en bit/skiva hårdost. olja och smör till stekning. Linda baconskivor om korven, ta ut formen med potatisen och lägg på falukorven
Blanda lagalätt med kycklingfond och idealmjöl i en kastrull. salt och peppar. Smaksätt med pepparrot, hur mycket beror på hur stark den är och hur stark sås du vill ha
4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt falukorv, blomkål och kikärtor och fräs med resten i ett par minuter på hög värme. Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör och fräs lök, vitlök, ingefära och curry tills löken är mjuk
Rör ihop osten med bostongurka, soltorkade tomater och bacon. I det här receptet har jag blandat Philadelphiaost med västerbottenost men det går lika bra med någon annan smakrik ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.