Servera med kokt potatis, ris, couscous eller pasta. Smöra en ugnsfast form och varva korvskivorna med den hackade löken, häll slutligen över såsblandningen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. 1 falukorv
Värm bönorna om du inte vill ha dem kalla Hacka löken fint Häll olivolja i ett dl-mått, blanda i det kryddgröna, citrussaften och kryddorna Blanda lök och bönor Häll över oljeblandningen och vänd försiktigt runt 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter. 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter 1 liten röd lök dill persilja gräslök olivolja efter smak salt peppar - gärna lite chilipeppar 1 tsk citron eller lime
Servera med några skivor falukorvmed hög kötthalt och stekt ägg. Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Skölj bönorna och rör ner dem, hetta upp och smaka av med salt och lite peppar. Lägg upp bönorna och korven på varmt serveringsfat och strö över hackad persilja
Salta och stek tomaterna i oljan på medelvärme. Skölj bönorna och låt dem rinna av i en sil. Tag upp med hålsil efter tre minuter och lägg på dubbelt hushållspapper för att rinna av
Toppa gärna med en god parmesanost så blir det super. Jag tycker att såsen är utmärkt att göra då jag har kokat svarta bönor, för då går det att göra storkok av såsen för att sedan frysa in för framtida (stressiga) luncher/middagar, bara att ta fram, värma och koka pasta (eller annan kolhydratkälla fungerar ju också) och sedan kan man äta
Toppa gärna med en god parmesanost så blir det super. Jag tycker att såsen är utmärkt att göra då jag har kokat svarta bönor, för då går det att göra storkok av såsen för att sedan frysa in för framtida (stressiga) luncher/middagar, bara att ta fram, värma och koka pasta (eller annan kolhydratkälla fungerar ju också) och sedan kan man äta
De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sin sås. KRYDDIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I EXOTISK SÅS lchf4 port600 g blandfärs1 ägg1 dl vispgrädde2 msk pofiber1/2 tsk salt1 msk sweet chilisås1 msk kinesisk soja1/2 msk kalvfond1. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, ca 10 minuterServera med valfria tillbehör och njut
Tillsätt osten i såsen och smaka av med salt och peppar. Stek falukorven gyllene i smör. Lägg ut korven i ugnsfast form, stryk ett tunt lager senap på varje skiva, toppa med äpple och lök och häll till sist över ostsåsen
Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Servera med kokt potatis eller potatismos och gröna ärter. 500 g falukorv. 1500 g falukorv 1 st purjolök liten 200 g cocktailtomater 1 dl hackad dill 3 dl vispgrädde 0. 5 dl pepparrot färskriven Servera med. 225°Skiva falukorven och lägg skivorna omlott i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.