4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 550 g falukorv 900 g fast potatis 1 gul lök 1 rödlök salt och vitpeppar 1 tsk timjan 1 l köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 lagerblad 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Sallad 1/2 cosmopolitansallad 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
Skiva falukorv, tomater och lök (tunt). Servera med en sallad och potatismos eller kokt ris. Vi åt det med vildris till och det blev väldigt gott och uppskattat
dela falukorven på längden och lägg den i en smord form med snittytan upp. mosa potatisen och vispa ner gräddmjölksmöret, smak av med salt och nymalen svartpeppar samt muskot om du önskar
Ingredienser Portioner. 4 900 g mjölig potatis 2 dl mjölk 1 msk smör salt och peppar 4 frukostkorvar 1 msk olja 1 grönt äpple 2 msk riven pepparrot 1 1/2 dl gräddfil salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.