Skiva falukorven och skär skivorna i fjärdedelar. Lägg i en ugnspanna med teflonpapper. Blanda korven med lök och potatis, smaksätt med vinäger, blanda i rikligt med persilja
Stek falukorven i smör i en stekpanna på medelvärme. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp. Smaka av såsen med lite grädde, salt, peppar samt senapen
Senapssåsen. 500 g falukorv i stora tärningar. 1 bit kålrot ( 200 g ) 1 kålrabbi ( 250 g ) 2-3 morötter ½ purjolök 500 g falukorv i stora tärningar 6 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 2 lagerblad 1 krm vitpeppar 1 kruka färsk mejram Senapssåsen 1 dl matlagningsyoghurt 2 msk skånsk senap 1 stk fransk senap ½ krm salt
På denna blogg finns ett recept på en jättegod falukorvsgratäng. Detta är en förenklad version med färre moment som passar perfekt när middagen behöver vara extra lättlagad
Skär tjocka skivar av falukorven och stek den. Börja med såsen. Senapssås. Smula i buljongtärning, pressa i vitlök och rör ner senap, smaka av med mer senap om det behövs
Tillsätt osten i såsen och smaka av med salt och peppar. Stek falukorven gyllene i smör. Lägg ut korven i ugnsfast form, stryk ett tunt lager senap på varje skiva, toppa med äpple och lök och häll till sist över ostsåsen
Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Servera med kokt potatis eller potatismos och gröna ärter. 500 g falukorv. 1500 g falukorv 1 st purjolök liten 200 g cocktailtomater 1 dl hackad dill 3 dl vispgrädde 0. 5 dl pepparrot färskriven Servera med. 225°Skiva falukorven och lägg skivorna omlott i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.