Falska wienerbröd
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • jäst
  • 1 kall mjölk, 3 %
  • 1 margarin
  • 1 vetemjöl
  • 1 strösocker
  • 1 vanillinsocker
  • 1 florsocker
  • 1 vatten eller citronGlasyr1. börja med 1 msk och rör ut till lagom konsistensFalska wienerbröd1. Rör ut jästen i mjölk.2. Skär margarinet i kuber, nyp ihop/blanda med mjöl och socker.3. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg.4. Tryck ut degen i en långpanna med bakpapper, kakan ska vara lite mindre än bakpappret.5. Rör ihop ingredienserna till fyllning, bred ut den över kakan.6. Jäs 1 timme.7. Grädda kakan i 225 grader ca 15 minuter eller tills den är genombakad. Låt svalna.8. Blanda florsocker och vatten, ringla över kakan. Låt stelna och skär i bitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.