Ett marmeladprov innebär att du tar lite vätska från koket på en sked och häller lite på en tallrik. Om vätskan inte flyter ihop, utan linjen finns kvar, är marmeladen färdig att hälla på burkar
Så vi kokade saft på förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Den här tårtan är en vidareutveckling av den hjortronpannacotta jag bjöd på häromsistens. Passera hjortronsylten till toppingen, koka upp, och rör ned blötlagt och urkramat gelatinblad så det smälter
Och det var tur eftersom brorsan inte är så förtjust i hjortron. Värm hjortronen i en kastrull. MonteringLägg chokladkakan på nötbottnen och skär försiktigt i bitar med en varm vass kniv
Ris ingår ofta, men jag kom på att rivna morötter borde bli gott istället. Försök istället se på matlagningen som en utmaning och gör det roligt att hitta på nåt nytt av resterna
400 g svarta bönor på burk. 1 dl solrosfrön 2 dl kokt råris 400 g svarta bönor på burk 150 g morot 1 gul lök, stor 50 g riven ost 1 msk japansk soja 1 msk dijonsenap 1 dl rismjöl 0,5 msk kinesisk soja rapsolja till stekning salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.