Köp färdig falaffel och ha i frysen. Jag använde Findus Falaffel som finns i påsar i frysdisken. 2 portioner Findus Falaffel (så många man vill ha) 1,5 dl bulgur 3 dl vatten lite salt 2
Falaffelmix inköptes för ett tag sedan på en av mina shoppingräder. Falaffelmixen ska bara blandas med vatten och får stå och svälla ett tag, sedan tillsätts finhackad lök och vitlök
Vi åt den i helgen till falaffel, som mina ungdomar önskat sig till lunch när de kvistade ut till oss för att lapa lite lantluft och rensa lungorna från storstadsavgaserna
Om pitabröd används kan man rulla färssmeten till bullar, typ köttbullar eller tänk falaffel. Fläskfärsburgare med lime, mynta & chili serverade i turkiskt bröd med färska myntablad, granatäppelkärnor, aubergine romansallad och yoghurt
sparris med blandsvamp, rostade rotsaker och aubergine, någon rotfruktsgratäng samt falaffels, som jag dock inte kunde äta eftersom de innehöll vetemjöl (misstänkt likt Findus falafflar)
Vissa saker satte fart på magen i räjserfart, framför allt Pannkakor, vegetariska biffar, linser, Falaffel och säkert massor som jag inte ens tänkte på
Med ägget i blev den istället ganska lös, lite svårare att forma bollar men när de var färdiga var de ändå fasta i konsistensen, påminnande om falaffel
Söndag och regnet öste ner finns inget som får mig att bli på sämre humör, men tillslut slutar det regna och vi bestämmer oss för att ta oss ut, och vädret blev bara bättre och bättre så vi vågar oss på en lite längre tur, när vi åter är tillbaka hemma fixar vi lite halv sen lunch i forma av Potatissallad, falaffel, grönsaker och tunnbröd riktigt gott, samtidigt medans K fixar rullarna gör jag premiär användning av mina portionsformar jag fick när jag fyllde år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.