Mat från Mellanöstern är både gott och roligt att göra emellanåt, Falafel kan man äta i ett pitabröd med sallad och någon god sås somman gillar, typ vitlökssås eller någon starkare röd sås eller som här med tzatztiki
Quinoasalladen är väldigt enkel, bara att koka quinoan, blanda till en dressing bestående av olivolja, balsamvinäger, salt och peppar och häll över den varma quinoan
Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Stek falafel. Grovhacka den gula löken och lägg den tillsammansmed vitlöksklyftorna i en hackare/mixer
Hemmagjordafalafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. Ingredienser falafel. Ja, igår gjorde jag då den där rätten som jag pratat om i veckan, den som jag aldrig gjort förut och jisses vad gott det blev
Hemmagjordfalafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafelmedmassormed olika smakrika och starka röror
Låt gärna tzatzikin stå och dra ett par timmar i kylskåp så sätter smakerna sig ordentligt. Åh vad jag älskar att vakna till solsken, det är så mycket enklare att stiga upp trots att man är såå trött
Nu ska jag tipsa er om en snabb, enkel, vegetarisk och väldigt väldigt god lunch. Dessa ugnsbakade falafel är bara att skjutsa in i ugnen och blir riktigt saftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.