Stek bollarna på medelhög värme i rikligt med olja. Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten. Sila av ärtorna och lägg ärtorna i en kastrull fylld med saltat vatten
Idag testade vi för första gången att göra falafelpågulaärtor. De smakade minst lika gott som vanliga falafel, men jag skulle ha blötlagt ärtorna lite längre (de låg bara över dagen, borde varit ett dygn) och mixa finare nästa gång
Häll i de kokta gulaärtorna och bred över potatismoset. Sätt ugnen på 200 grader. 4 dl gulaärtor, kokta. 6 dl torkade gulaärtor som du blötlägger och kokar själv
Rulla falafeln till runda bollar (använd blöta händer så går det lättare att forma). Lägg blötlagda ärtor, lök, smulad buljong, citronskal och saft, saffran, sriracha/sambal oelek och jordnötssmör/tahini i en mixer
När jag läste hos Tina om hennes falafflar gjorda pågulaärtor, insåg jag hur befängt det är att vi inte använder oss mer av denna goda, inhemska baljväxt
Indiska smaker går alltid hem, de brukar vara mustiga, heta, söta och sura på en och samma gång. Grunden är gulaärtor som fått kokat mjuka och sedan smaksatts med spiskummin, vitlök, ingefära och lite chili
Stek på medelvärme i olja tills de mjuknar. Mixa de blötlagda gulaärtorna med en stavmixer eller blender, det ska bli lite som en färs så mixa inte för mycket
Stek bollarna på medelhög värme i rikligt med olja. Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten. Sila av ärtorna och lägg ärtorna i en kastrull fylld med saltat vatten
Falafel. Engagerar man dem i matlagningen är chansen större att de smakar på maten. Lägg alla ingredienser, utom sesamfrön och ris, till falafeln i en matberedare och mixa till en slät massa
Den här soppan brukar vår skolkock bjuda på ibland. Tillsätt ärtorna och låt det precis koka upp igen. 300-400 gram djupfrysta gröna ärtor. 300-400 gram djupfrysta gröna ärtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.