Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid. Lägg avrunna kikärtor i en skål och häll över kokande vatten, låt stå 10 min och låt de sedan rinna av
Skala och ansa rödbetorna. Grovriv rödbetorna och halloumin och häll det i en bunke. Tillsätt ägg, potatismjöl, ströbröd, sambal oelek, citronskal och peppar
Det här är, på inga sätt och vis, en traditionell falafel. Dels för att jag tog en genväg och använde förkokta kikärtor istället för att lägga torkade kikärtor i blöt över natten (det får man göra när man inte vet vad man känner för att äta redan en dag i förväg)
Lägg rödlöken i en skål och koka upp övriga ingredienser och rör om. Häll den kokheta lagen över löken och låt svalna ställ kallt minst två timmar före servering
Det fick bli falafelwrap, främst för att jag insåg att min kruka med koriander jag strategiskt placerat i fönstret i hopp om att den skulle få känna på vårsolen… gjorde just det, och typ dog, så den behövde av förklarliga skäl ätas ganska exakt nu
Skär i så tunna bitar ni kan, och då menar jag TUNNA. Halloumiburgare. När ni är klara med det blandar ni stavarna i en bunke med olivolja och smulad havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.