Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid. Lägg avrunna kikärtor i en skål och häll över kokande vatten, låt stå 10 min och låt de sedan rinna av
*Falafelmed hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök. Om du använder matberedare, lägg i alla ingredienser till falafelnoch mixa till en ganska torr smet
Falafel. Servera på tortillabröd tillsammans med feferoni, skivad rödlök och strimlad isbergssallad. Blanda polenta, mjöl, salt, bakpulver och chilipeppar
Det fick bli falafelwrap, främst för att jag insåg att min kruka med koriander jag strategiskt placerat i fönstret i hopp om att den skulle få känna på vårsolen… gjorde just det, och typ dog, så den behövde av förklarliga skäl ätas ganska exakt nu
Hummusbowl medfalafeloch fattoush. Jag känner verkligen enormt med Zeina och förstår helt hur hon känner inför att ha en förälder att tacka för så mycket, inte minst sin matlagning och hur fruktansvärt det kan vara när denne går bort
sallad på finhackade tomater och bladpersilja, med rödlök och citron Falafelsmet. Jag är väl medveten om att detta recept skiljer sig en hel del från hur man egentligen gör falafel
Koka upp vattnet och blanda medfalafelmixen. Falafel. Smaka av med salt och peppar. Fräs löken i olja tillsammans med basilika i en kastrull utan att det tar färg
Servera falafeln i pitabröd med tillbehören eller med couscous och tillbehör. Om du använder matberedare, lägg i alla ingredienser till falafelnoch mixa till en ganska torr smet
Funkar både till bakverk, panera medoch som smaksättare. Blev tillbehöret till denna ingefärs kyckling som är den bästa rätten med kyckling enl min sambo
Servera falafel i vitkålsblad tillsammans med edamamebönor, gurka, avokado och cashewdressing. Men jag gjorde om det lite och lyckades LÅNGT ifrån med att få dem bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.