Falafel med hemlagat tunnbröd
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g kokta kikärtor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 lök, riven
  • 1 mjölig potatis, finriven
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • 8 dl matolja till fritering, mer vid behov
  • 1 msk tahini
  • 0,5 dl färskpressad citron
  • 0,5 dl färska örter, persilja, koriander och mynta
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • röd chili
  • 3,5 dl mjöl
  • 1,5 dl vatten
  • salt
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk bakpulver (eller 12,5 g jäst)
  • saltgurka eller vanlig gurka, långa strimlor
  • isbergssallad, finhackad
  • tomat, finhackad
  • salladslök, finhackad
  • röd paprika, finhackad
  • Falafelsmet300 g kokta kikärtor 2 klyftor vitlök 1 lök, riven 1 mjölig potatis, finriven 1 msk potatismjöl 0,5 dl persilja, finhackad 1 tsk spiskummin salt och peppar ca 8 dl matolja till fritering, mer vid behov
  • Sås1 msk tahini 0,5 dl färskpressad citron 0,5 dl färska örter, persilja, koriander och mynta 2 dl matlagningsyoghurt röd chili salt och peppar
  • Bröd3,5 dl mjöl 1,5 dl vatten salt 1 msk matolja 1 tsk bakpulver (eller 12,5 g jäst)
  • Servering saltgurka eller vanlig gurka, långa strimlor isbergssallad, finhackad tomat, finhackad salladslök, finhackad röd paprika, finhackad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.