Falafel med blomkål
Jills Mat
Jills Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st blomkålshuvud
  • 1230 g kikärtor
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 10,5 st rödlök
  • 12 st äggvitor
  • 11 knippe slät bladpersilja
  • 11 knippe koriander
  • 11 msk spiskummin
  • 11 msk tahini (sesampasta)
  • 11 msk paprikapulver
  • 11 tsk harissa (eller chili)
  • 11,5 tsk salt
  • 1 olivolja
  • 1 sesamfrönSätt ugnen på 180°C.
  • 1 Koka blomkålen tills mjuk, låt den ånga av. Mixa och pressa ur vätska genom en sil.
  • 1 Hacka lök, vitlök och örter grovt. Mixa med övriga ingredienser till en jämn smet.
  • 1 Pensla bakplåtspappret med olivolja och strö på sesamfrön. Klicka ut falafelsmeten på bakplåtspapper, cirka 30 stycken, och ringa sedan över olivolja och strö sesamfrön ovanpå bollarna.
  • 1 Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills de blivit fasta i konsistensen. De stabiliseras något ytterligare efter de svalnat lite.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.