Receptet är hämtat från kokboken "Nya Annas mat". Första pajen är klar. 1-2 msk iskallt vatten. 3-4 dl lagrad färskriven smakrik ost. Häll detta över pajenskalet o grädda i 30-40 minuter. 1-2 msk iskallt vatten. 3-4 dl lagrad
På nyårsafton gjorde jag dessa snittar som ett tilltugg som vi serverade när vi fikade. Det är ett mycket enkelt och lättlagat recept med en tillagningstid på endast 25 minuter
DAGENS RECEPT 14-12-01SAFFRANSBULLAR - KNYTENDet goda vetebrödet till julen får gärna vara ett saffransbröd som du kan baka ut på många olika sätt. Ca 48 bullar50 g jäst200 g smör eller margarin5 dl mjölk1 - 2 pkt saffran½ tsk salt1 1/4 dl socker1 dl russinev 1 dl skållad hackad mandelca 15 dl vetemjölPensling. Grädda i ugn vid 225 - 250 grader tills de pöst upp, fått fin färg och verkar genomgräddade
Vi drack även Pimm’s, åt jordgubbar och vindruvor samt smaskade i oss marinerade oliver och som avslutning hade jag bakat små läcka key lime melt away-kakor, som jag hittade hos Smitten Kitchen, men receptet är Martha Stewarts
Vänd med hjälp av en slickepott försiktigt ner mjölblandningen i ägg- och sockervispet. Men, det är första gången jag kör helt på vad jag lärt mig och hur jag tycker att en rulltårta ska vara så jag är riktigt stolt över mig själv
Har fått förfrågningar om att dela med mig av mitt alldeles egna recept till att göra saffransbullar eller helt vanliga lussekatter (ta då bort fyllningen)
Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, 10-12 minuter. 36 st lussekatter. 1. Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas
FÖLJ GÄRNA MIN FB-SIDA FÖR MER INSPO HÄR. Platta till dem lite och stek på medelvärme i olivolja i ca 3-4 min på varje sida. Du får ut ca 15 bullar på receptet. 1) Stek i olivolja alla grönsaker, stek i ca 3-4 minuter. 1) Stek i olivolja alla grönsaker, stek i ca 3-4 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.