Första julförberedelsen avbockad!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 liter svagdricka
  • 5 skivade råa potatisar
  • 1 paket bakjäst, 50 g
  • 1 påse nejlikor
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 1 bit färsk ingefära, ca 5 cm 1 kanelstång 2 paket russin
  • 2½ kg strösocker
  • Blanda samman allt i en 10-litersspann, täck med plastfolie och gör små hål i den.
  • Låt spannen stå i rumstemperatur, i lugn och ro, i minst 3 veckor, gärna 6.
  • Tappa upp glöggen med hjälp av en hävert (typ en plastslang) på väl rengjorda glasflaskor. Var noga så att det inte kommer med något från bottensatsen.
  • Värm och avnjut.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.