Får man lov att fresta, så här den första advent. Jag ska lyssna till vår äldsta dotters kör, och känna den stämning och det lugn jag helst skulle vilja präglade hela perioden fram till julafton
Tänkte bjuda er på förstajulreceptet så här nära inpå första advent. Jag brukar ju göra nyttiga kokosbollar ibland och jag körde ungefär på samma recept fast jag bytte ut lakrits- och kakaosmakerna mot pepparkadskryddor istället
Till årets första glögg passar en mjuk pepparkaka bra ☺. Vi är redan framme vid första advent. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp, tillsätt sedan äggen och vispa till en pösig smet
Receptet är hämtat rakt av från Sju sorters kakor och är inte särskilt märkvärdigt – inget knepigt tillvägagångssätt, inga spännande ingredienser, ingen flådig glasyr
Recept. Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Den räcker till två stjärnor, eller en stjärna och en massa härliga saffransbullar. Bearbeta ett par minuter, i maskin eller med elvispens degkrokar, och tillsätt sedan det rumstempererade smöret i klickar
Recept. Kokosolja till stekning. Hallon till topping. Toppa med valfritt tillbehör och njut. Idag tillsammans med den nya kokoskvargen som är galet god, kunde smakat lite mer kokos men det fixas ju lätt med lite kokosflingor
Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Bakade den för första gången när Susan var här på fikabesök. Påskägg till barnen ska fyllas, mat ska inhandlas, tvättid ska passas, en runda i träningsrummet är önskvärd och så ska jag försöka hinna lägga ut receptet på supergott fröknäckebröd med lakrits som jag bakade i gårkväll
Pulsera samtliga ingredienser till kakbotten i en matberedare till en smulig massa. Mixa sedan nötterna tillsammans med resten av ingredienserna till fyllningen i en matberedare till en jämn och slät blandning
Revbensspjäll till jul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll till jul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Som ni kanske vet, ni som följt mig sedan i somras, så har jag redan firat både advent, jul, nyår och påsk, eftersom det går till så i tidningsbranschen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.