En av årets alkolholfria nyheter inför julen är ekfatslagrad julmust från Spendrups. Då ingen av oss är speciellt förtjusta i senap är detta en perfekt sås, då vi kan spä ut den precis så mycket vi vill
Skala och gör små tärningar av kålroten. Idag gjorde jag en Finsk kålrotslåda och för oss är dessa lådor ett måste på julen och när jag nu hittade ett som var Lchf så var jag ju bara tvungen att testa
Det är ju inte konstigt att en börjar längta efter julen med detta vinterväder och i veckan tror jag bestämt det får bli en sats av dessa julköttbullar klassiskt kryddade med kryddpeppar
Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal. Julig ambrosiakaka med smak av saffran & apelsin150 g Smör 3 ägg 2,5 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt1 g saffran (två påsar)1 apelsin, rivet skalSätt på ugnen på 175 grader. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min
Härkommer min variant av rätten. Passar bra en regnig dag i slutet på semstern när man letar resor till Spanien framåt hösten och sippar på ett glas rött riojavin
Vitkål, spetskål, savoykål, rödkål…och nu Kålrabbi. Det här är definitivt en ny favorit och när jag nu ska starta köksträdgård vid stugan, så ska jag odla kålrabbi
Igår blandades laxen med sallad, tomater, rödlök, avokado, sparris och så smulad fetaost. När kusin är på besök från USA, blir det svensk meny till middag
Jag har ju haft bloggen i många år och julgodis bakar man ju varenda år och eftersom jag älskar att prova nya saker hela tiden så har jag därför samlat på mig massvis av julrecept här i bloggen
Det ströks och ströks och det var världens jox med att få vecken utslätade, mer och mer vatten sprutades på som av någon märklig anledning inte torkade eller ångade upp
Men något som jag verkligen gillar med julen är just traditionerna. Detta är första delen i en serie med godsaker som jag har tagit fram till jul, fotograferade av den superbegåvade fotografen Saga Wendotte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.