Nyårspeppen är på topp. Vegetarisk nyårsmeny, flera förslag. Efterrätter har heller aldrig riktigt varit min grej så jag ger er några förslag i slutet, och lämnar er till egen fantasi
Nu söker ni efter nyårsmenyer ser vi, och reninnanlår med potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, samt hjortronparfait med mandelskorpa, vår nordiska meny med italienska inslag som serverades på julafton, fungerar även utmärkt som nyårsmeny
Här kommer ett förslagpå en ganska enkel rätt att slänga ihop efter jobbet en fredagskväll. Lite ruggigt väder här på västkusten och det ska visst bli minusgrader till helgen
Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida. Lägg upp på fat. Sätt ugnen på 200 grader. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar
Mjölkallergiker byter till mjölkfritt gräddalternativ, och hoppar över osten. 2½ dl Jyttemjöl originalca 100 g kokt, kall, riven potatis2 tsk fiberhusk100 g LF eller vanligt smör - alternativt mjölkfritt margarin2 msk LF eller vanlig crème fraiche - eller sojaalternativFyllning. 250 g grillat eller stekt kycklingkött - rensat och skuret i mindre bitar150 g små förvällda broccolibuketter - några minuter i lättsaltat, kokande vatten125 g grovriven lagrad ost - jag tog Allerum Prästost1 burk tomatfiléer, eller vanliga delade burktomater - avrunna4 ägg3 dl LF eller vanlig grädde - eller mjölkfritt alternativ1½ msk Dijonsenap2 tsk valfritt örtsaltKör ihop pajdegen i matbertedare, och tryck ut degen i en lätt smord pajform. 3 dl LF eller vanlig grädde - eller mjölkfritt alternativ
Lägg allt i bunken till hushållsassistenten sätt på degspateln och kör tills det är klart. 100 gr mjölkfritt margarin. Forma två långa längder på en plåt och kör in 12 min i ugnen på 175 grader. 100 gr mjölkfritt margarin
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Nyårspeppen är på topp. Vegetarisk nyårsmeny, flera förslag. Efterrätter har heller aldrig riktigt varit min grej så jag ger er några förslag i slutet, och lämnar er till egen fantasi
Åh, låt mig fresta med vad som måste vara årets absolut godaste grillade hamburgare på lamm och nöt. Efter att ha varit en sväng nere vid västa kajen i Malmö så gick vi en sväng på Green Matmarknad som är Skandinaviens ledande matmarknad för ekologisk och hälsosam mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.