Jag beslöt för att laga anka för första gången förrafredagen. )3-4 ankbröstsaltHallonsås200 g hallon (använde frysta)1 banan, skalad30 g färsk ingefära, skalad2 schalottenlökar, skalad1 klyfta vitlök5 dl kalvbuljong2 dl rödvin4 msk hallonvinäger50 g smörRotselleripyré500 g rotselleri50 g smör1 dl gräddevattensalt Bräserad rödkål400 g rödkål1 dl kalvbuljong1-2 msk hallonvinäger30 g smörTilläggTrattkantarellerBörja med att ta ankbrösten ut ur kylskåpet, de skall helst vara i rumstemperatur i åtminstone en timme Skär snitt i ankfettet, saltaFörbered såsenSkär löken, vitlöken, bananen och ingefäran i bitarLägg olivolja i en djup panna och lägg i de skurna ingredienserna, stek en stundLägg i hallonen och häll i vinet, vinägern och buljongenLåt såsen koka tills de finns ungefär 2-3 dl kvarKör genom en sil och lägg i smöretSkär kålen fintLägg i smöret i en panna och lägg i kålenLägg i resten av ingredienserna och låt sjuda i ca en timmeSmaka av med saltSkala och skär sellerin i bitar Lägg smöret i en kastrull och lägg i selleribitarnaBryn en stund och lägg i vatten att selleribitarna just och just täcksKoka tills bitarna är mjukaLägg i grädde och mosa med en stavmixerStek ankbrösten med skinnet nedåt, kom ihåg att börja på en KALL panna så att fettet börjar smälta småningomStek tills skinnet är krispigtVänd och stek tills andra sidan också fått lite färgLägg i ugnen, 175 grader, till ca 4-6 min. 3-4 ankbröst. 1-2 msk hallonvinäger. ca 4-6 min
Snart midsommar hörrni, vad hände med våren. Jag har tidigare gjort två tårtor till midsommar och även om jag är sjukt nöjd med recepten så är det ju alltid kul att testa nya recept och smaker
Midsommar är äntligen här igen och vår har nåt årets ljusaste tid. Högtiden till ära tänkte jag bjuda på en kalorisnål dessert att njuta av efter midsommarmiddagen
I går var det alltså midsommarafton, och det kunde man gissat utan att titta i almanackan. Detta på grund av att vädret var riktigt midsommarväder, i alla fall här i Falkenbergsområdet
Förutom de vanliga traditionella rätterna så tycker jag att min Skaldjursmoussetårta är väldigt god på midsommarbuffén och självklart även en klassiker som Västerbottenost-paj som fungerar perfekt till nästan allt
TwitterPinterestRedditTumblrFacebookSkriv utE-postGoogleLinkedInGillaGilla Laddar. Räkna med ett halvt ägg och 6-8 stora räkor till varje smörrebröd. Skär några cornichoner på längden och lägg över – var generös, gärna 3-4 halvor. Till 4 portioner behöver du 1 kg rostbiff, 1-2 tsk salt samt vit- eller svartpeppar. Räkna då med omkring 1 timme och 15-30 minuter i 125 ° och 50-60 minuter i 175° för ett kg kött
Den heter säkert något annat, men vi gav den namnet Tahu,,, för vi kunde inte hitta något namn på den och när jag la upp en bild på Facebook till en kompis som kallas Tahu trodde en väninnan att den hette så
Den här midsommaren har verkligen inte bjudit på något sommarväder. Väl påpälsade avnjöt vi midsommarstång med folkmusik och folkdans på själva midsommarafton
Sedan började jag förbereda midsommar-buffen till i morgon. -åk du själv dit i kväll, jag vill hinna träna i kväll och i morgon på morgonen, så kommer jag och barnen tidigt på förmiddagen i stället
Sommar/Midsommar -. Festligt -. Glad midsommar till er alla. midsommar -. marängtårta -. Innan vi susar iväg på midsommarfirande med små grodor, lekar, regn och hela det klassiska tjofräset stoppar jag in nosen här på bloggen och bjuder på en turbosnabb marängtårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.