Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén från och med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Nu är det lördag och som vanligt blir det ett recept, måste kolla i morgon hur många år jag har hållit på med detta… det är inte många lördagar jag har missat
Nu har vi varit och lämnat godingarna och det blir väldigt tomt, framför allt väldigt tyst… två stycken som pratar som bara den, okej farmor kan också hålla låda
Passade på att kratta lite också och fixade lite i förrådet, idag har vi hunnit med mycket. Som vanligt blir det ett recept, det är ju lördag och något gott blir det
Svägerskan och jag har shoppat, promenerat, fikat, ätit och skrattat massor. Det händer då och då att jag åker till Stockholm över en dag, det är så lätt och billigt att åka härifrån, men den här gången stannande vi kvar och bodde på hotell
Baconlindade kycklingben. Häll av och hacka kronärtskockshjärtanen. Skala och finriv vitlöken. Skär paprika och chili i mindre bitar, ta eventuellt bort kärnorna från chilin
Blanda i riven ost (gärna Västerbotten) och pesto. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Mina favoriter var Hanna Lindblad och Pauline, helt klart mest drag i dem och snyggast framträdanden, men Hanna gick ju inte ens till andra chansen… Idag gjorde jag ett litet experiment som blev riktigt lyckat
I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Hacka de soltorkade tomaterna och blanda dem med philadelphiaosten. Smaka av med salt och peppar. Fyll kycklingfiléerna med blandningen och linda sedan bacon runt om dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.