Lätt att förbereda och fick tummen upp av alla. Jag har hittat recept på lax- och gurksnittar, fetaostsnurror och chiliheta vegobitar med avokadokräm som jag tänker testlaga
Igår till middagen provade jag av den äppelchutney jag kokade i helgen. Visserligen rekommenderas det i receptet att vänta en månad med provsmakningen, för det är tydligen då äppelchutneyn ska vara som godast, men vem har tid att vänta
I helgen gjorde jag tårtor till lilla Nelles dop där en av tårtorna hade en nalle som caketopper. Jag har gjort en steg för steg beskrivning på hur man gör nallen
när jag gör gröt på helt råris i stället för risflingor, krossat eller helt bovete istället för boveteflingor och krossat eller helt havre istället förhavregryn
Därför rekommenderar vi certifierat glutenfria havregryn. Vi har fått ett antal frågor från våra läsare angående vår åsikt om havregrynsgröt och hur vi själva gör när vi tillagar just havregrynsgröt
Tunna revbensspjäll eller spareribs (stavas också spare ribs) av rapsgris ser alltså ut så här. Ribbsen kommer i en förpackning som inte är platt (snarare rullad) och med ett tillagt ord som ställer vissa frågande, nämligen “Vikta”
Ta det rostade brödet från ugnen och gnugga omedelbart med en vitlöksklyfta (det fungerar bäst att först skära ett litet jack i toppen av vitlöksklyftan, så att oljorna sipprar ut)
När det gäller fett så har jag bytt ut alla lightprodukter mot fullfeta produkter, jag steker mycket i smör, äter kokosfett, har alltid en "klick" sås eller dippsås till maten, detta för att jag blir mycket mättare av detta vilket gör att jag äter mindre portioner
Nu har jag testat att baka surdegsbröd med hjälp av Kronjästs jästmix. (Jag förändrade receptet lite - vetemjöl special med fullkorn i stället för vanligt vetemjöl special
) bar det av mot Ruus Bakstuga som ligger en liten bit norr om Alingsås. Detta bär emot att säga, för en smörgåsälskare som mig, men idag är jag faktiskt lite trött på deg och bröd
Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.