22 och
27) så har vi börjat fira våra födelsedagar på samma dag med familj och frivilliga släktingar. Tidigare har jag alltid hjälpt mamma att göra tårtan. Men i år var det jag som gjorde den på egen hand. Och jag är super glad över resultatet. Att den skulle bli god var jag säger på. Men att den skulle bli så snygg trodde jag inte riktigt.
Fyllningen består av lemoncurdoch ett tjockt lager med hallonmousse. Du kan baka tårtbotten och förberedda moussen, ganachen ochlemoncurden dagen innan och sedan dekorera tårtan samma dag
Häll äggen i bunken med de torra ingredienserna, häll därefter i det avsvalnade smöret och slutligen det kokheta vattnet och rör ihop till en jämn smet
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. 11 1/2 citronSå här gör du Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citron-skal och citronsaft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen
Smörja och mjöla en form med löstagbara kanter. Kolla med en provsticka att kakan är genom gräddad. Så jag byte ut det mot lemoncurd i stället för att få lite mer fruktig smak på det och för att få i lite syra i tårtan också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.