Så klart blev det massor över så det tog jag med till jobbet så slapp vi det bekymret. Allt i sin ordning alltså för det är så det ser ut för det mesta på mina födelsedagar
Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta, det gör mycket för brödets skorpa
Idag är det Herren i husets födelsedag. Han fick sin älskade smörgåstårta på sitt födelsedagskalas. Så till födelsedagsmiddag ikväll önskar han sig kött, bea, hasselbackspotatis och ingen sallad
Födelsedagen firades lite i förväg i söndags då jag bjöd en kär vän på denna grymt goda kaka. en sockerkaka smaksatt med mitt favorit-Earl Grey (från Pekoe, du hittar det här) och toppad med härligt sötsyrlig citronfrosting
Klä en springform med bakplåtspapper och ställ 12 muffinspapper i en muffinsplåt. Fyll tårtan med oreosmörkrämen 2 eller 3 lager och spritsa cupcakes samt täck tårtan med resten. 125 g extra fint mjöl med bakpulver
Dagen har börjat med sång och ytterligare några superfina presenter på sängen, men eftersom familjen var här och firade min födelsedag igår blir det antagligen inte mycket mer firande idag
Barnens kusin Anton var med. Mamma bjöd på en så himla god födelsedagslasagne till lunch. Börja med bechamelsås i botten på en smord form, sedan köttfärs och lasagneplattor
Från Köpenhamn åkte vi tåg till Halmstad och vidare med bil till Harplinge. Råbiff, födelsedag & regn. Där hängde vi i tre dagar, åt bla råbiff för andra gången i mitt liv och det smakade gott med alla tillbehör (sardeller, äggula, havssalt, kapris, rödlök, senap och cornichons)
Sprid ut smeten så tunt det bara går med en slickepott på två bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda båda plåtarna samtidigt i ugnen (150 grader med varmluft påslagen) i 45 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.