170 g
blandad sallad till exempel rucola och spenat
11 ⁄2
rödlök
1500 g
varmrökt lax
1
citronklyftor
1 dillTärna
potatisen. Koka upp lättsaltat vatten, dela sparrisen i 5 centimeter långa bitar och koka i ett par minuter. Hyvla rädisorna tunt. Strimla salladslöken. Blanda potatis, sparris, rädisor, salladslök, majs och kapris.
1 Vispa
ihop alla ingredienser till dressingen. Vänd ner dressingen i potatissalladen.
1 Lägg
upp den blandade salladen på ett stort fat. Lägg på potatissalladen. Skiva rödlöken tunt och lägg på. Dela laxen i mindre bitar och lägg på fatet. Garnera med citronklyftor och dill.
700 g kycklingfilé, gärna med skinn. 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor. 700 g kycklingfilé, gärna med skinn 2 msk japansk soja 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor 1 romansallad 0,5 gurka 1 bananschalottenlök 0,5 dl jordnötter 1 granatäpple, kärnor uttagna 1 kruka färsk koriander 4 msk rostad lök 1 päron, fast matolja, till stekning
8 1 ask körsbärstomater (à 250 g) 500 g färskpotatis 4 ägg 1 knippe späda morötter (à ca 400 g) 1 knippe grön sparris (à ca 250 g) 1 knippe rädisor (à ca 200 g) 1 liten rödlök 150 g blandad sallad 1 dl cocktailkapris 10 sardellfiléer 500 g varmröktlaxfilé salt nymalen svartpeppar Dressing 3 sardellfiléer 2 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 2 tsk honung 2 msk vit balsamvinäger 1 krm svartpeppar 3/4 dl olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägg laxen över, salta och peppra. Spenaten som jag sådde i vintras har gett otroligt fin skörd och nu är den på väg att gå i blom så nu äter jag spenat så gott som varje dag här hemma
Smält smör och pepparrot Av. 4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper
Avsluta med att vända ner finhackad persilja. Mät upp majonnäs, citronsaft, sardeller, vitlök, senap och worcestershiresås i en liten mixer och kör till en slät sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.