varmröktlaxoch ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Idag blev det varmröktlaxmed färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Varmröktlax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto. Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger
Lägg laxen i en ugnsfast form och täck med folie. Hetta upp en stekpanna med smör och stek sparrisen tillsammans med pressad vitlök och krydda med salt och citronpeppar
Sen så är det himla kul när dom som är lite sådär fina av sig sitter där och pillar med kräftskalen och försöker se snygga ut när dom äter fastän det är apselut totalt omöjligt att käka kräftor snyggt så det ser egentligen bara ännu knäppare ut när man försöker
I dag fixade jag till en snabb middag till mig och maken med det jag hade hemma. Varmröktlax fick sällskap av Erik Lallerstedts limeaioli och en krämig avokadosallad
Rostad färskpotatissalladmed jordgubbar ochmynta Spara Skriv ut Portioner. Det var min kollega Jessica som åt den här delikata vegetariska salladen med färskpotatis, mynta, jordgubbar OCH mozzarella (hur gott
Plocka ur köttet från laxenoch lägg i en bunke, se till att inga ben kommer med. Torka på bakplåtspapper med ugnsluckan lite öppen, tills de är halvsega och torra
Gårdagens anrättning gav både sötma och syra vilket passade perfekt ihop med den salta laxen. Det där med att blanda i bär i mat är något jag är ytterst förtjust i
Varmröktlaxmed blomkålsris och mango chutneysås. Vinet i sig var det inget fel på, fruktigt med smak av ananas, päron och citrus, men ihop med rättens rökiga och syrliga smaker skar det sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.