1 ätbara
blommor (till dekoration t ex gräslöksblommor)
18
äggulor
14 msk
rapsolja
12 msk
äppelcidervinäger
11 tsk
grovkornig senap
11 kruka
färsk dragon
11 färsk
vitlök (med blast)
1
salt
1
peppar
11 kg
färskpotatis 8 ägg 2 dl spenat ätbara blommor (till dekoration t ex gräslöksblommor)
1 Dressing
8 äggulor 4 msk rapsolja 2 msk äppelcidervinäger 1 tsk grovkornig senap 1 kruka färsk dragon 1 färsk vitlök (med blast) salt pepparBorsta potatisen och koka i lättsaltat vatten. Potatisen ska vara al dente. Häll bort vattnet och låt potatisen svalna. Koka äggen. Plocka ur äggulorna och mosa dem med en sked eller gaffel. Lägg undan äggvitorna till senare. Blanda äggulorna med rapsoljan. Rör ihop med resterande ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Hacka äggvitorna och spenaten grovt. Blanda potatis, äggvitor och spenat med dressingen i en stor skål. Dekorera med ätliga blommor.
De packar i ordning ingredienser i en påse tillsammans med recept, sen får man själv tillaga en hyfsad lättlagad gourmetmiddag med bra och goda råvaror
Sedan tillsätter du dom grönsakerna du vill ha med. Avsluta med att hacka i dill. Du börjar med att koka din potatis, när den är klar delar du den i mindre bitar (låt den svalna lite först), blanda sedan ihop en dressing bestående av ca 3 msk olivolja, 1 msk rödvinsvinäger, 1-2 tsk dijonsenap, salt och peppar
Idag tänkte jag tipsa om den här goda färskpotatissalladen som Patriks mamma bjöd på igår lunch. Blanda creme fraiche med skånsk senap efter smak och tycke
Koka potatisen med mycket salt. Stick dem med kniv, sticka eller gaffel och känn om de är mjuka. Håll locket på plats med en handduk och häll av vattnet
Ingredienser Portioner. 6 1 kg kokt, kall potatis ca 20 g ruccola 4 soltorkade tomater i olja 1 dl olivolja 2 msk balsamvinäger 1 tsk dijonsenap 3 krm nymald svartpeppar 1 tsk salt 100 g valnötskärnor 50 g färsk parmesanost Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.