Festlig fiskgratängmed lax, spenat, läcker dillsås och duchessepotatis. Häll mjölken, äggen, salt, muskonöt över potatisen och vispa moset fluffigt med en […]
Toppa med räkor och servera med ris, pasta eller potatis samt sparris eller broccoli. Koka upp lite långsamt och ringla sedan såsen över fiskbitarna
Smält smör och pepparrot Av. 4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Lägg upp fisken, slå över såsen och toppa medräkor efter tycke, kassa och smak. Själva fisken ugnsbakas bara med lite flingsaft och pressad lime på låg ugnsvärme
Lägg ner resten av räkornaoch kall fiskmed några dillkvistar emellan. Rulla ihop fiskfiléernamed skinnsidan inåt och lägg dem bredvid varandra i en traktörpanna eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.