Den här gången blev det dock inte gulaschsoppa utan jag gjorde en currydoftande blomkålssoppamed röda linser som jag serverade tillsammansmed ett par skivor röktrenkött, som inköptes när jag var på mässa förra veckan
Hetta upp lite smör eller margarin i en liten kastrull. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Sedan jag var på korvevenemanget på Smaklust har jag varit vansinnigt sugen på att göra korv. Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig röktmusslor. Vi som har ledig helg trotsade vädret till sist och begav oss ut och kikade lite på SM i agility och lydnad som utspelar sig i stan nu i helgen
Röktmakrill är bland det bästa jag vet på sommaren. Alldeles ljummen ska man äta den. Här kommermin pappas goda recept på röktmakrill och det är så jag alltid äter den
Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig merakommer att köpa hemvarmrökt lax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmrökt lax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.