Färskarödbetor är en riktig delikatess. Borsta rödbetornaoch koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Här tillsammans med en smakrik honungsdressingoch rostade pinjenötter
Blanda vinäger och gräslök, rör ner olja och honung. Skölj och borsta bort jorden från betorna. Koka dem under lock till de är mjuka och spola dem sedan hastigt i kallt vatten
Lägg till sist på de varma rödbetornaoch fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Skala och skär rödbetorna i bitar. Räckte till en middag och en lunch, ungefär. Häll över rödbetorna i en skål (det är sådant här jag skulle vilja ha en skål i keramik till, mamma), häll över en matsked honung och en matsked balsamicovinäger
Soppan var gudagod tillsammans fetaost, lök, oliver och ruccola. Man kan även har kycklingspett och bröd upptill, men för mig räckte det gott med dessa vegetariska alternativ
Ljumma rödbetormed chèvre ochhonungsdressingHär bjuder vi på sensommarprimören rödbetan som vi lätt ljummar och serverar tillsammans med härlig chévre ochhonungsdressing
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme, lägg i rödbetornaoch låt de bryna ordentligt, salta och peppra, lägg pepparroten och salladslöken vänd försiktigt
) liknande idag med. Marinaden hade en seg och trögflytande konsistens. Jag har ingen frys, så ni kan ju räkna med olika varianter med bröd framöver Det är stekt kyckling som har marinerats i detta
valfria örter, torkade eller färska (gärna timjan och rosmarin). Ett busenkelt tips till helgen är dessa rödbetoroch fetaost som får gotta till sig med goda örter och olivolja i ett foliepaket i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.